Türk Dil Bayramı Kutlandı

1932’deki ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kabul edilmiştir. 90. yılı kutlanan Dil Bayramı Özel Salihli Kolejinde, Türkçenin doğru kullanılması, yabancı dillerden arındırılması amaçları doğrultusunda farkındalık uyandıracak bir etkinlikle kutlandı. Özel Salihli Koleji düzenlediği etkinlikte öğrencilerin, basılı eserlerde, kişi ve iş yeri adlarındaki kullanımlarında olabildiğince Türkçe kelimeleri tercih etmelerini sağlandı. Yabancı kelime istilasına karşı dilimizi korumaya özendirmek için hazırladıkları pankartları arkadaşları ile paylaştılar. Günün anlam ve önemi, şiirler, 6. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu okul korosunun seslendirdiği şarkılar ve Hacivat- Karagöz gösterisi büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından öğrenciler arasında bilmece ve tekerleme yarışmaları eğlenceli anlar yaşattı.. Etkinlik boyunca öğrencilerin verdiği mesajlar, yapılan hataların en aza inmesi ve dilimizin doğru kullanılması için günün anlam ve önemi daha iyi kavranmış oldu.