6 Yaş Sınıfı Öğrencileri Okula Uyum Süreci

Bugün ÖSK’da yeni eğitim döneminin başlangıcı heyecan ve neşe dolu bir şekilde yaşandı. 6 yaş sınıfı öğrencilerimiz, okula uyum sürecinin ilk gününü büyük bir keyif ve coşkuyla tamamladılar.

Sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte okula gelen minik öğrenciler, renkli kıyafetleri ve gülümsemeleriyle dikkat çekti. Öğrencilerin velileri, çocuklarının okula uyum sürecini daha kolay atlatmalarına yardımcı olmak için okula geldiler ve öğrencilerini sıcak bir şekilde karşıladılar.

Okulun bahçesinde düzenlenen hoş geldin etkinliğinde öğrenciler, birbirleriyle tanışma fırsatı buldular. Oyunlar, danslar ve müzik eşliğinde geçen bu etkinlik sayesinde minik öğrenciler arasındaki iletişim hızla gelişti.

Sınıflara geçiş aşamasında öğrencilerin öğretmenleri ile tanışmaları da gerçekleşti. Sınıflarındaki renkli ve eğlenceli dekorasyonlar, öğrencilerin sınıfa daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı oldu.

Anaokul Müdürü Meltem Yiğit KAYA , “Bugün okulumuza yeni katılan öğrencilerimizi ve ailelerini burada görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Okula uyum süreci, çocuklarımızın eğitim hayatlarına başlamaları için önemli bir adımdır. Bu süreci keyifli ve sorunsuz bir şekilde geçirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Okula uyum süreci, minik öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, onların öğrenme süreçlerine de olumlu bir etki yapacaktır. ÖSK’da eğitim öğretim yılının başlamış olması, tüm öğrencilere başarılarla dolu bir dönem dilerken, minik öğrencilerimize ise keyifli bir öğrenme serüveni temenni ediyoruz.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)