Okul Aile Birliği

Ortak hedefimiz öğrencilerimizin mutlu ve başarılı bir geleceğe adım atmalarına katkıda bulunmak!

Özel Salihli Koleji olarak, öğrencilerimizin zihinsel ve bedensel gelişimleri için gerekli olan eğitimi sunmakla sorumluyuz. Ancak, bu hedefe ulaşmak için ailelerimizin desteği ve işbirliği büyük önem taşır.

Aileler, verilen eğitimi pekiştirmenin yanı sıra, eğitimin sürekliliği için kilit bir rol üstlenirler.

AMAÇLAR

• Okul ve aile arasında etkin iletişim, işbirliği ve giderek daha fazla bütünleşmeyi hedefleyen Okul-Aile İşbirliği Komitesi (OAİK), okul yönetimi, öğretmenler ve velilerden oluşur. OAİK’nin amacı öğrencilerimizde aşağıdaki davranışları teşvik etmek ve sürdürmektir:
  • • Okulumuzun temel değerleri ve eğitim ilkelerine bağlılığı pekiştirmek,
  • Ulusal ve uluslararası insani değerleri oluşturmak ve korumak,
  • Okulumuzun amaçları ve eğitim faaliyetleri hakkında velileri bilgilendirmek,
  • Sorumluluk, dürüstlük, saygı ve hoşgörü gibi değerlerin gelişimine katkı sağlamak,
  • Disiplinli davranışlar ve toplum düzenine uygun davranışları teşvik etmek,
  • İsraf, gösterişe kaçma ve mal kullanımında dikkatsizlik gibi olumsuz davranışları engellemek,
  • Velilerle okul arasındaki iletişimi kolaylaştırmak ve şeffaflık ilkesine uygun iletişim kanalları oluşturmak,
  • Öğrencilerin eğitimlerini desteklemek için çeşitli etkinlikleri organize etmek,
  • Okulumuzun dayanışma kültürünü ve öğrenci gelişimini teşvik etmek,
  • Tüm öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini ve akademik başarılarını destekleyecek yenilikleri önermek ve desteklemek.
OAİK, gerekli gördüğü yeni ve faydalı önlemleri Okul Yönetimi’ne teklif edebilir, okulun sorunsuz işleyişini destekler ve okulu zor durumda bırakacak kararlar almaz.”