“Gaziler Günü” Etkinliği

Özel Salihli Koleji öğrencileri ve okul idaresi ‘’Gaziler Günü’’ etkinlikleri kapsamında gazileri okullarında ağırladılar.

Özel Salihli Koleji, ‘’Gaziler Günü’’ etkinlikleri kapsamında okul konferans salonunda söyleşi gerçekleştirerek 2. ve 3. sınıf öğrencilerini gaziler ile buluşturdu.

Gaziler yaptıkları söyleşide, Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsederek, Türk milletinin savaştan çok barıştan yana olduğunu ifade ettiler. Daha sonra şehitlik ve gazilik kavramlarına açıklık getirerek “Bugün bir vatanımız var diyebiliyorsak, Bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.” dediler.

Gazi Nevzat Aydın, Ali Erden, Yalçın Yoldaş, Halil Gök, Nahide Ulaş, Orçun Üçer, Mehmet Çam, Halil Gök; söyleşilerinde yaşadıkları ve tanık oldukları olayları anlattılar, öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Özel Salihli Koleji öğrencilerinin büyük bir dikkatle izlediği zaman zaman gazilerimizin heyecanına ortak oldukları söyleşi, Salihli Koleji Okul Müdürü Seval Irmak’ın hediyelerini ve teşekkür belgelerini sunması ile sona erdi.