Özel Salihli Koleji Öğrencileri İzmir TÜBİTAK Proje Sergisi’nde
Özel Salihli Koleji 6. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, İzmir’de düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisini ziyaret etti.
Bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek ve araştırma kültürünü yerinde gözlemlemek amacıyla gerçekleştirilen gezide öğrenciler, fen bilimlerinden matematiğe, teknolojiden sosyal bilimlere kadar birçok yenilikçi projeyi inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler proje sahiplerinden bilgi alırken, gelecekteki çalışmalarına ilham verecek fikirler edindi.
Okul Müdürümüz Seval Irmak, “Öğrencilerimizin erken yaşta bilimle buluşmasını önemsiyoruz. TÜBİTAK gibi saygın bir platformda projeleri görmek, ufuklarını genişletiyor ve potansiyellerini keşfetmelerine katkı sağlıyor. Amacımız; araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmek” dedi.
Bu anlamlı ziyaret, öğrencilerimizin bilime ilgisini artırırken onları araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler olarak yetiştirmeye destek oldu.








