Farklılıklarımız
Akıllı okul Eğitimde Teknoloji Odağı ile farklıyız.
Dünya Diller eğitimiyle, dünya vatandaşı yetiştiriyoruz.
Okulumuz, yabancı dillerin önemini kavrayarak öğrencilere geniş bir dil yelpazesi sunmaktadır: İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca. Dil eğitimimiz, sadece bir ders değil, aynı zamanda kültürleri tanıma, iletişim aracı olarak dil kullanma ve yabancı dilde bilgi üretme yeteneklerini geliştirmeye odaklanır.
Öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmeleri, doğal bir süreç izler. Bu süreç, anlama, konuşma, okuma ve yazma aşamalarını içerir. İlkokuldan itibaren öğrencilere İngilizce dersleri sunulur ve etkinliklerle zenginleştirilen bir dil programı uygulanır. Küçük yaş gruplarında oyunlar, bulmacalar, şarkılar, drama, hikayeler, şiirler, resimler ve diğer etkinlikler öğrencilere keyifli bir dil deneyimi sunar.
Ortaokulda ise dil eğitimi daha da yoğunlaşır ve öğrenciler yabancı dil edinme programına geçerler. İngilizce dersleri, daha ayrıntılı bir program ve farklı öğretim yöntemleri ile işlenir. Okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine odaklanılır. Her sınıf, kendi dil öğretmeni ile çalışır ve farklı aksanları tanıma fırsatı bulurlar. Ayrıca, yabancı dil deneme sınavları düzenlenir ve öğrencilerin seviyeleri belirlenir. Bu sonuçlara göre ek çalışma programları düzenlenir.
Her yıl, öğrencilerimizi İngiltere’deki yaz okullarına göndererek öğrendikleri dili pratik yapma fırsatı sunarız. Bu sayede dilin yaşayan bir parçası haline gelmelerini sağlarız.”
Sosyal okul anlayışı ile farklıyız
Beceri Odaklı Eğitim ile farklıyız.
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimine ayrı bir önem veriyoruz.
Öğrenci Mentörlüğü ile daha güçlüyüz.
ÖSK, her öğrencinin bireysel gelişimini desteklemek amacıyla bireysel koçluk sistemini benimser. Bu sistem, her öğrencinin akademik ve psikososyal açıdan düzenli bir şekilde takip edilmesini sağlar. Her öğrenci, derslerine giren bir öğretmen tarafından yıl boyunca koçluk hizmeti alır.
Koç öğretmen, aile ve okul arasındaki güçlü işbirliğini teşvik eder ve öğrencilere sürekli rehberlik yapar. Mentör öğretmen, rehber öğretmen, aile ve öğrenci arasında sürekli bir iletişim ve işbirliği sürecini başlatır. Bu yaklaşım, her öğrencinin potansiyelini maksimize etmesini ve başarıya ulaşmasını sağlamak amacıyla uygulanır.
Sınav ve Etüt Sistemi ile de farklıyız.
ÖSK, 21. yüzyıl yaşam becerilerini ve disiplinler arası geçişleri interaktif bir şekilde öğrencilere sunarak akademik programını tasarlamaktadır.
Öğrencilerimizin başarısını desteklemek ve gelişimlerini izlemek için doğru ölçme ve değerlendirme çalışmalarının yapılması büyük önem taşır. Bu amaçla, farklı kaynaklardan seçilen ölçme araçları kullanılır. Özellikle farklı kaynaklardan seçilen soru tipleri ile öğrencilerimizin performansını karşılaştırabiliriz.
Bu sonuçlara dayanarak, öğrencilerimizin eksik konularını belirleyebilir ve onlara özgün destek sağlayabiliriz.
Bu ölçme sonuçlarını ve ek çalışmaları “Okul Yönetim Bilgi Sistemi” aracılığıyla velilerimizle paylaşırız. Velilerimiz, okulumuzun web sitesinden öğrencilerinin sınav sonuçlarını, aldıkları etüt sayısını ve günlük ödevlerini takip edebilirler.
Ölçme çalışmalarının ilk ayağı, tüm derslerde konu ve ünite tarama testlerini içerir.
Ayrıca, öğrencilerimizin gelişimini objektif bir şekilde izlemek için 2. sınıftan itibaren deneme sınavları düzenleriz. Öğrencilerimizi ulusal sınavlara hazırlamak da bizim için büyük bir önceliktir.